Nábožnost

Nábožnost

Anotace: Kostel či postel? ... no - já jen že společná modlitba umocňuje vroucnost...

*

lilie v kostele

 

na oltáři

s nakyslou vůní lipového dřeva

naslouchá  hudbě starší,

než je kostel sám

 

vysoké Cé

jako tenký pramínek čisté vody

rozjasní přítmí gotické klenby

a do již nehybné historie

roubuje nový život

 

zpíváme beze slov

jak ten pramen

ruce na prsou zkřížené

rozechvívají varhanní basy

 

doma pak přehráváš tu mši

a noty  ti vypadávají

z osnovy prstů

na  kůži tváří, ramen, ...

 

dozpívám své vysoké cé

lilie z kostela

 

notami  starými jak lidstvo

do spánku kolébaná

Autor aravara, 08.08.2016
Přečteno 284x
Tipy 16
Poslední tipující: Philogyny1, jitoush, bogen, Móny, Frr, hanele m., Amonasr, Fany
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Cítím tu vůni...

09.08.2016 21:38:47 | Philogyny1

....líbí....Ji.

09.08.2016 21:32:26 | jitoush

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí