Řeka

Řeka

Anotace: ___

voníš májem

voníš pralesem
jsi soutokem pramenů potoků 
dravou Vydrou
 
laně chodí 
k tobě pít
mladý dvanácterák se znovu
o laň chce bít
 
jsi němá chladivá krvavá 
Romeo tě otrávil
omýváš shozené parohy
hejno kachen na hladině přistává
 
vydra tvá jmenovkyně
hloubí podvodní jeskyně
bobr staví z olší hráz
straka suší picassův obraz
 
lidé se dnes u tvého koryta fotí
zkoušeli tě zdolat vorem parníkem lodí
jsi kronikou šumavských hvozdů
hnízdištěm drozdů
 
zeštíhlela jsi
a není to díky postu
balvany šeptají o minulosti
vody bylo dosti
 
lidé zapříčinili hlouposti
nevážili si tvé hojnosti
co se Šumavě stalo
je k zlosti
Autor Stavák, 29.03.2017
Přečteno 353x
Tipy 9
Poslední tipující: zdenka, jitka.svobodova, Iva Husárková, Koralína, Jin&Jang, Amonasr
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí