Poslední zpověď

Poslední zpověď

Život je loďka unášena proudem,
na konci staneme před božím soudem.
Tam budou se ptát, jestli jsme vůbec žili,
zdali jsme život svůj jen tak nepromarnili.
Také na naše hříchy se budou ptát,
na kočku a na myš lstivě si s námi hrát.
Vždyť na výběr ještě stále budeme mít,
jestli v nebi zůstat, a nebo raději do pekla jít.

Ještě než tam budu s hlavou sklopenou stát,
věz, že jsem zhřešila a ne jedenkrát.
Však odpustit by mohli hřích, o kterém teď vyprávět budu,
nebyla to náhoda, byla to moc osudu.
Poznala jsem muže, který oči modré má,
pohledem těch očí jsem teď zmámená.
Když pohlédnu do nich, všechno pochopím,
ještě dřív, než ruku jeho do svojí uchopím.

Kvůli těm očím se to stalo, jejich je to vina,
že ztratila se mého srdce jedna polovina.
Snad tohle zatím hřích nebyl, byli jsme si ještě cizí,
jenže čas běží a co vzniklo, to zdá se, nevymizí.
První náš polibek nebo první polaskání,
opíjení smyslů ve chvílích milování.
To snad už by za hřích mohlo se brát,
ale je hříchem, když jeden druhého má rád?

Zhřešila jsem možná jen tím,
že nemám teď možnost, být s ním.
Nechtěla jsem zničit celý jeho svět,
z té pasti však není už žádné cesty zpět.
Miluji ho, oči, ústa i duši temnou,
zalykám se štěstím, když chvíle tráví se mnou.
Však do jeho života, já nikam nepatřím,
jsem jen list ve větru, jen na slunci stín.

Hříšná je má duše a srdce s ní,
jsem žena bláhová, co stále jen sní.
Co touží po muži, který její není,
není však síly, která tohle změní.
Proto prosím ho za odpuštění.
Snad ustrne se nebe i poslední soud,
a nechá mě klidně po řece zapomnění plout…
Autor Pittoresque, 22.06.2020
Přečteno 258x
Tipy 9
Poslední tipující: Kapka, Tomcat, Eru Alonnar, Guldrun, Emily Říhová, šerý, praetorian
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nevím proč souzena by byla žena
vždyť hřích spáchán lze dělit dvěma
Není kouře bez ohně, vinou i on stižen je

23.06.2020 01:59:35 | Eru Alonnar

Krásna.:)ST.:)

22.06.2020 20:09:41 | Guldrun

"Dala si mu srdce polovic,
copak by chtěl víc?,
čas stále plyne,
jeho srdce pořád patří jiné.."
Nádherná zpověď ;-)ST

22.06.2020 10:49:14 | Tomcat

Je to perfektní, úžasné ;o)

22.06.2020 10:43:09 | Crazymike

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí