PODZIMNÍ TICHO

PODZIMNÍ TICHO

 

Jen ticho v slzách závěti

nicotu možná vysloví,

když prázdná naše objetí

nesmlčí smrti obavy.

 

Má marnost duši poznává

u nekonečna míjení

se srdcem, jehož představa

otevře dveře vězení.

 

Paprsky, možná poslední,

ve stínu žluti podzimu

listoví, než se rozední,

vykreslí lásku k lepšímu.

 

V samotě stromy šeptají

nebeské verše proměny,

když rozezní se po kraji

sonáta vánku šumění.

 

https://www.youtube.com/watch?v=wwKc5m3VaNc&t=23s

 

Autor ARNOKULT, 07.12.2020
Přečteno 181x
Tipy 21
Poslední tipující: Emily Říhová, mapato, Amonasr, Koala, jenommarie, Donne, Marcella, Jeněcovevzduchukrásného, šerý, Psavec, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

vidím, že jsem sám, kdo Ti dneska píše, a není divu
i já musel najít odvahu, navštívit Tě v Říši stínů
kdybych nepřišel, dával bych si vinu
že jsem jen tak seděl, ruce složené v klínu
Ty nejsi sám, Arnokult...m

15.12.2020 21:14:01 | mapato

Děkuji za skvělý komentář.

15.12.2020 22:15:09 | ARNOKULT

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí