Pýcha

Pýcha

Anotace: Ano, vím, že tento text zní velice arogantně, ale věřte mi, že tohle je pro mne doopravdy spíše sci-fi xd. Rozhodně to nepřišlo od srdíčka a jestli ano, tak z nějakého temného zákoutí. Berte proto prosím tento text s nadhledem ;)

 

Na estrádě života, v měsíční záři,
tisíce hvězd co jen na mne září,
já jsem váš bůh, váš život i smrt,
nejste mi rovny, ni z půly, ni čtvrt.

Toužíte po mém pohledu krajním,
dotek můj letmý je přáním tím tajným,
ve snech mne vídáte, v křečích se zmítáte,
když ráno je ráno a sen byl jen sen.

I kdyby legii mužů co z masa vytvořili,
pro krásu uhnětli a před vás postavili,
stále by touha každičké z vás
našla v tom pralese tu krásu krás.

Nerad vás zklamu, mé milé dámy,
dnes večer budete spát všechny samy,
svůj osud znám, když píši ho sám,
nehodlám vámi být podplacen.

Čest moje bohužel má větší cenu
než jeden večer užít si ženu
chudého původu, v minci i v hlavě,
ach, s vámi ženami jde to tak hravě!

Nadále budu vám naději dávat,
byl bych to hlupák se takhle vzdávat
levného vlivu, byť v chtíči stínu,
jméno mé roste tak kaźdičký den.

Autor Samta, 13.06.2021
Přečteno 257x
Tipy 8
Poslední tipující: Pettie, mkinka, Psavec, Rozmarýna, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkná...líbí se mi.
A také je milé, že dáváš dívkám či ženám stále naději .-)
..ST..

22.06.2021 22:59:26 | Jaruška

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí