Příběh lásky

Příběh lásky

Anotace: :-)

Po svých cestách kráčí
pevným krokem muž
zdatný je a silák
za pasem má nůž

Leč přes jeho cestu
přejde slabá žena
je tak svůdně krásná
krása obnažená

S obdivem naň hledí
její krásou zasažen
svoji sílu ztrácí
ať nepřítel, či přítel žen

Svoji lásku věnuje
ztepilé té krásce
její srdce podlehne
jeho něžné lásce

Žena lásce podlehne
muže vlastnit touží
muž se cítí polapen
po svobodě touží

Někdy strádá muž
jindy zase žena
jinde hledá lásku
když ji doma nemá

Láska náhle zmizela
často to tak bývá
jen manželské starosti
je to, co jim zbývá

Komu láska chybí
jinde si ji hledá
někdo na ni zanevřel
pak smutný je až běda

Někdo běhá za jinými
jiný svůj klid hledá
někdo díry spravuje
jiný krovky zvedá

Je to vskutku smutná věc
a bolest v srdci němá
že nemůže lásku dát
kdo ji v srdci nemá

Ten, kdo je sám sebou
ten, kdo se má rád
ten dokáže lásku dát
ne si ji jen brát

Ti, co se mají rádi
ti, co láskou září
těm krásně žít se daří
ať mladí jsou či staří

Autor kozorožka, 10.02.2023
Přečteno 195x
Tipy 15
Poslední tipující: BArBArKO, DuvtipnyCmelak, Marten, Kan, šerý, Fialový metal, Stanislav32, Aramgad, Psavec, mkinka, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

krásná...:)

10.02.2023 18:55:40 | stormeater

Psáno životem, jen jsem to zaznamenala; já, jeho vděčný písař :-)

10.02.2023 19:00:28 | kozorožka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí