Tanečnice v modrém

Tanečnice v modrém

Anotace: Vesmírem tančí svůdná dívka. Kam ji až dovedou její sametově modré šaty?

 

Modrá. A proč ne.

Nebe je potemnělé

a zlaté pásky hvězd.

Mladá je noc a čeká.

 

Jde tanečnice svůdná

modrá a proč ne.

Od hlavy k patě rozetíná

přes sebou muže pohledem.

 

Spadla jsi z oblohy,

nebo tě vyvrátila země?

Láva z útrob pekelných,

či blankyt z ráje?

 

Dámy a pánové, zadejte se!

Ach, Vy jste ještě nezadaná?

Jsem dívka v modrém

a noc je ještě mladá.

 

Tvé šaty jsou jasná noc,

co skrývá tajemství.

Tvůj opasek je obručí,

jež zlatem svítí.

Tvé střevíce jsou hvězdy

v pásech mlhoviny zářící.

 

Tanečním krokem chci plouti

daleko noční oblohou,

kde měsíc svědkem bude tomu,

co věcí je jen nás dvou.

 

A všechno přikryl modrý samet,

jenž obě těla pohltil.

Tvé zlaté vlasy coby gejzír spásy,

padají lávou v žhavý klín.

Autor Vavřineček, 25.02.2023
Přečteno 148x
Tipy 10
Poslední tipující: Rozmarýna, Neegoista88, Stanislav32, annanymsová, jenommarie, Fialový metal, Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

To je... Geniální

03.03.2023 23:51:22 | Neegoista88

Děkuji.

03.03.2023 23:53:56 | Vavřineček

Vesmírem klopýtá každý jinak.
Modrá ...
Proč né !
Barva co v sobě skrývá ...
Poselství hvězd.

25.02.2023 20:19:48 | Fialový metal

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí