Děvče zpod Nekrasu

Děvče zpod Nekrasu

Anotace: Romantické verše o Štěpánce

Štěpánko, kdybych sto let bloudil
až si do rodné vesnice zajdu
i kdyby mne sám Bůh soudil
věř, že i v podsvětí Tě najdu

V Bedřichově, jež hrob dá ti
přál bych si zřít Tvojí krásu
dřív než mi čas život zkrátí
chci milovat děvče zpod Nekrasu

Tmavý les z té hory sbíhá,
tak jako já ke svojí milé
u níž ztrácí se zemská tíha
a nastává radostná chvíle

Když zvučný zpěv obcí se line
na Tvých rtech mi zrak visí
dokud dívčin hlas nezhyne
můj obdiv ho však vzkřísí
Autor Petr27, 25.08.2023
Přečteno 81x
Tipy 6
Poslední tipující: Jeněcovevzduchukrásného, mkinka, cappuccinogirl, IronDodo, Sonador
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

pěkné.

04.09.2023 18:51:48 | mkinka

Plný lásky... nebo lásky plný??? Je jedno, krásně píšeš o své milé...

26.08.2023 11:42:02 | cappuccinogirl

Moc děkuju :)

26.08.2023 13:15:46 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí