Na moři

Na moři

Anotace: "Fouká boční vítr. To je dobře, aspoň si můžou ulevit, aniž by pošpinili jeden druhého."

Na vlnách obrovských loď se houpe
kdopak si na plavbu po moři troufne?
Jen muži zkušení bez strachu a bázně
vrhnou se nadšeně do nekonečné lázně

Rudá dračí hlava na přídi lodě září
staří mořští vlci nadšeně se tváří
moře je svoboda, volnost a naděje
škoda že zrovna teď se nic moc neděje…

Však nejen tyhle vidím na palubě
i jiné – a těm je zjevně blbě
visíc přes boky své iluze ztrácí
děsně trpí a každou chvíli zvrací.

Temné je nebe i jejich nálada
začíná pršet a sluníčko zapadá
ve tváři zelení v křečích se kroutí
zkušené tohle vůbec nermoutí

„Podívej na ně, jak těžce plavbu snáší,
poprvé na moři - jsou k smíchu i k pláči.
Místo nářků mají se radovat,
bude jim mnohem hůř až budou veslovat.“

Druhý jen pokýval, že je to pravda
na řece u vesel skončí jim sranda
„Teď si tu jen stojí v dešti hustém,
zvracejí a nemusí hnout ani prstem!“

Vousy na tváři třepou se smíchem
dobře se povídá s plným břichem
na dlouhé lodi je nejvíc spokojený
správný Viking mořem odkojený

I plavci ubozí časem si zvyknou
do tváří růžovou barvu zas chytnou
při dalších plavbách se nebudou bát
naopak vesele bouřím se smát
Autor Skald, 29.08.2007
Přečteno 308x
Tipy 2
Poslední tipující: Oxík
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tak trochu úsměvné, tak trochu jako by "ze života" . Ale líbila se mi

31.08.2007 13:46:00 | Santinan Black

Připomněla mi cestu rychlolodí přes Rudé moře ... ;-))) Já byl jeden z mála, kteří vydrželi. Že bych si to ale nějak užíval, to se říct nedá. Ovšem u vesel by bylo hůř, to je pravda. :-))

30.08.2007 08:59:00 | Bard

Moc povedená...:) krásná tematika...
někdy si připadám jak trosečník na vlastní lodi, a doufám, že mi někdo lano hodí...

29.08.2007 17:34:00 | Severka

..jak v životě

29.08.2007 13:38:00 | Jiparo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí