Polibek smrti

Polibek smrti

Anotace: pro ty, jenž se bojí smrti... není čeho se bát.

Polibek smrti

Smrt je krásná, hebká, vláčná,
Támhle vedle něco mlaská.
Pomalu se ke mně blíží,
Cítím, že jsem na pranýři.
Moje ruce, nohy, tělo
Škube sebou, aniž by chtělo.

A co že to bylo ten mlaskavý zvuk?
Odkud se hrnul prazvláštní hluk?
To nic, to jen mé tělo uslyšelo,
Že by ho něco vedle něj chtělo.

Malý červík si to ke mně vleče,
A já cítím- mé tělo už neuteče.
Ach lítají nade mnou vrány
A já cítím- klovou mé rány,
Mraveneček si to ke mně pídí
….Slídí….

Necítím bolest, necítím zlost, necítím….žel..
Ale jak moc bych chtěl.
Smrt si mě bere pod svá křídla,
Mladá, hodná, krásná a přísná
Dává mi polibek na můj líc,
Vede mě tmou a pak….?

Pak už nic.
Autor Charentan, 08.11.2007
Přečteno 365x
Tipy 2
Poslední tipující: Romana Šamanka Ladyloba
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

páči sami to ...

12.11.2007 18:46:00 | Romana Šamanka Ladyloba

Jsou chvíle, kdy člověk touží život vyměnit za smrt? Ač nechci tu odpověď, asi ji znám.

08.11.2007 10:07:00 | Beepat

a pak už opravdu nic, je to pěkná básnička, pěkná myšlenka

08.11.2007 10:00:00 | Veríssek

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí