Z ciziny k mamince*+-/

Z ciziny k mamince*+-/

Anotace: -mámě mý k Vánocům pár řádků... /-/*-/-/*/-/--/

S kufrem ve 4 ráno sem se táh
od školy mdlým sídlištěm domů.
Dva týdny jsem byl kdesi na cestách,
teď odzvonilo tomu.

Chladná ta noc, rok do zimy se chýlil,
mráz na chodnících cinkal pod nohama.
Když před bytem jsem stanul, posledním zbytkem síly
prokřehlý prst zmáčk zvonek, otevřela mi máma.

Takové lásky v očích máminých!
Toho tepla, ač za okny lpěl sníh!
Náruč, jež vítá ztraceného syna,
náruč, jež synu připomíná:

„Jsem tvoje máma. Ze všech slečen
mně prvně ses ukázal svlečen.
Mně prvně vyznával si lásku,
mou první zulíbal si líc
a kdykoliv tě něco trápí,
věz, mě tvůj smutek trápí víc.“
Autor china white, 11.12.2007
Přečteno 361x
Tipy 12
Poslední tipující: Puck, seed.misulka, Susi, Martez, mamina, Badya, Bíša, Romana Šamanka Ladyloba
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

No ty mě dostáváš, fakt :D nedivím se, že po tobě jde prima A celá ...

06.11.2008 17:30:00 | Puck

Já chci taky....:(

29.12.2007 23:29:00 | Aziel

Krásné verše!

11.12.2007 19:26:00 | Bíša

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí