Cesta

Cesta

Anotace: Kam jdeme? Jen si myslíme, že to víme... Věnováno moji mamičce k 50. narozeninám

Slunce tiše usíná.
A starý lampář jde temnou ulicí,
plamínek naděje střeží,
světlo v temnotě rozsvěcí.

A ztracení vidí už na cestu svou
i slepý k cíli běží !
Někteří cestu nenajdou …..
Ve světle zabloudí,
jsou zvyklí chodit temnotou.

A on jde dál, v čele, do tmy
a za ním stádo ovcí, průvod městem,
toužící karavana,
hledající, jdoucí za světlem, šťastní,
a všichni se těší kam jdou.

Jen lampář ví,
že cíl jiný není,
něž vydržet se světlem k rozednění
a zažehnout lampy při setmění.

S úsměvem na tváři k ránu lampy zhasíná
a překvapené stádečko rozhání,
potom klidně usíná

a slunce se probouzí…….
Autor Rayzz, 22.03.2008
Přečteno 263x
Tipy 7
Poslední tipující: Romana Šamanka Ladyloba, hanele m., Psavec, Varda, estrellita
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

to je moc hezky sepsaný... trošku jako jedna pohádka co sem kdysi viděla...

10.04.2008 13:32:00 | hanele m.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí