Sen...

Sen...

Anotace: k zamyšlení nad touhle dobou

Chtěla bych znát místo,
kde má člověk jisto,
že je tam klid,
že je tam mír
a všechny ty věci,
který se mi zdaj jak sen
tady, v té době, kde jsem.
Pořád někam jdem
někam spěcháme
jen se za něčím ženeme
Za čím? Ani nevíme.
Úspěch, peníze, sláva
Ale za jakou cenu?
Za cenu lži, bolesti a smrti
Válek a zloby
Jeden neví coby
Podvody a hnus
Bránit se zkus
Jeden za všechny
a všichni za jednoho
Ne! To neplatí
Teď je jiná móda, jiný mravy
Lidi, kterým jde o to dočkat se slávy
Jeden za jednoho
a každej za sebe
Nebo pro sebe?
Ale ne!
Já už vidím to místo
kde je od zloby čisto
kde se tě druhej zastane
kde se žádný neštěstí nestane
kde je mír a klid...
Už ho vidím!

Sorry, já zapomněla, že sním...

Copyright © 2005,Caracol
Autor Caracol, 06.04.2008
Přečteno 295x
Tipy 18
Poslední tipující: Lord Aragorn, pejrak, waterlily, LuciAngel, Bíša, Romana Šamanka Ladyloba, estrellita, jedam, Traci, Puck, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (2x)

Komentáře

Báseň - pravda...

05.05.2008 00:15:00 | Bíša

Pěkná, realistická, s tvýma myšlenkama souhlasím :)

06.04.2008 14:39:00 | Puck

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí