Bratři

Bratři

Jeden je pyšný jako páv,
snad proto,
že oblékli mu zlatý háv.

Rád jezdí tryskem
na černém koni,
co na tom záleží,
že lidi se ho bojí!

Strachem jsou hluší,
slepí, němí,
poslušně,
klaní se mu k zemi.

Druhý je chudý,
jako myš,
nemá nic,
jen prošlapané škorně,
na sobě hrubou kytlici,
a v torně suché jehličí.

Za lokaje má pavouka,
na lukách vozí ho
zelená kobylka,
po cestách chodí pěšky,
potká tam
zajíce, srny
i ježky.

Jeho tvář je andělská,
nikdy si na nic nestýská,
nemluví, jen z vesela si píská.

Ti dva o sobě nevědí,
nevědí, že jsou bratři,
nevědí, že jsou dvojčata.

Snad jednou, pravda zvítězí,
a vládnout bude pravý král,
ne ten,
co místo srdce
má rozedraný cár!
Autor sluníčko sedmitečné, 25.06.2008
Přečteno 328x
Tipy 25
Poslední tipující: PIPSQUEAK, BArBArKO, Elza511, Lenni, jedam, PetTulak, Marcella, igniss, Žqáry, vodnař, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

..krásné dílko..alegorie duality světa...

25.07.2009 11:55:00 | Elza511

... takový dobře napsaný do stylu až polomýtického ...

04.07.2008 06:04:00 | Marcella

život sám...:-)

28.06.2008 11:48:00 | Žqáry

kain a ábel do dnešních dnů

27.06.2008 15:31:00 | vodnař

Krásné...

25.06.2008 21:13:00 | Bíša

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí