Býti básníkem

Býti básníkem

Anotace: Jak já to vidím...

Mé básně nejsou zrovna nej,
občas je z obyčejné povinnosti skládám.
To, když mi není zrovna hej
nebo jen slabě citově strádám.

Jsou jako způsob osobní zpovědi,
v případě velké nouze.
Ostatní je nechápou a nevědí,
proč se jimi zabývám již tak dlouze.

Je lepší být občas poetou,
než se chovat jak barbar prehistorický.
Odpovídat ne pěstí, ale veršem psanou větou,
je přeci způsob zcela lidský.

Nemá cenu vyvolávat velké války,
když řešení může být zcela odlišné.
Je totiž jen otázkou osobní morálky,
co jest pro člověka opravdu prospěšné.
Autor Galahan, 03.07.2008
Přečteno 257x
Tipy 7
Poslední tipující: Romana Šamanka Ladyloba, Vlk v rouše, Anewue, Marfuša, Sandra_T
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

trošku mi to nezní v melodii, ale jinak obsahově je to hodně dobré. Snad proto, že někdy každý píšeme, když nám není zrovna hej..

03.07.2008 17:00:00 | Anewue

Takto jsi už básníkem...dobré

03.07.2008 13:56:00 | Marfuša

forma sice pokulhává za obsahem, ale stejně se mi líbí
roboti píší OLD - že bych už byla stará?! :-)

03.07.2008 08:42:00 | Sandra_T

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí