Před bouří

Před bouří

Anotace: Další z dovolené...když řádily živly

Stojím na terase,
zvedá se vítr.

Rozfoukal nervozitu.
Naši podrážděnost,
i šatů lem,
jež mi tančí u kolen.

Vem kde vem.

Hřmí.
Hmatatelné napětí
se pne krajinou.
Ptáci se bojí ozvat.

Ale já to mám ráda.
Jako kočka slastně protahuji záda,
a čekám.

Ne, nebojím se.
Bouřky se málo lekám.

Chtěla bych stát na okenní římse,
ruce do široka rozpaženy
- já vůbec nebojím se -
a šíleně se smát:
,,Už řetězy jsou přetrženy!"

Smát se,
a nohama vlhkýma
se smekat.

Držet se konečky prstů,
a na svůj blesk
nedočkavě čekat...

Stojím na...terase.
Znovu.
Stále.
Zase.
Ponořena v božsky bouřné kráse.

A vítr už se zvedá...

I já pozvedám se.
Autor spare, 06.07.2008
Přečteno 247x
Tipy 22
Poslední tipující: Pája Black, drsnosrstej kokršpaněl, JiTuŠaK, rolon, jiljovský, Romana Šamanka Ladyloba, Iva Borecká, Aťan, Ctěný pán, Lota, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

taky mám rád bouřky; překrásně napsáno, je z toho cítit ta energie

13.07.2008 10:26:00 | drsnosrstej kokršpaněl

............úchvatná......... !!!

08.07.2008 07:26:00 | rolon

Nádherná o touze, svobodě a lákajícím nebezpečí

06.07.2008 20:09:00 | jiljovský

...ty riskuješ! Ještě že jsi neměla nic na sobě... teda myslím kovového.

06.07.2008 15:01:00 | Aťan

Bouřka je v pohodě...dokud není přímo nad námi, to už trochu zavání nebezpečím!

06.07.2008 12:31:00 | Chancer

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí