Tanečnice na měsíčním paprsku

Tanečnice na měsíčním paprsku

Anotace: Kdesi v lese, u studánky, když je ticho a vše spí, rozezní se luzné tóny a zpěv chóru kopretin.

Na stříbrném paprsku
jasné záře měsíční
malá krásná víla tančí,
utkaná z pavučin,
tam u studánky kdesi v lese
kde roste kapradí
jí sbor hvězd
a cvrčků hraje,
pár rytmů tanečních.
Kolem ní spusta srnek,
zajíců a koroptví,
ty zvědavost sem přilákala
a zpěv chóru kopretin.
Pak s rozbřeskem
se ticho nese
když luzné tóny utichnou
to malá víla kdesi v lese
okvětním lístkem růže přikrytá,
jak nadýchanou peřinou,
nám usíná do další noci
než stane se zas snovou vidinou.
Autor Johny Styx, 26.07.2008
Přečteno 286x
Tipy 12
Poslední tipující: ewon, F.i.L, Isobel, Rikitan, Tymi14, Holis, SZN, blue, Churry
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Hezká básénka...Tu tvou vílu jsem si krásně představila.

02.10.2008 22:09:00 | Isobel

Líbí se mi. Taková přírodně fantastická, dobré.

12.09.2008 17:39:00 | Rikitan

Snové vidiny jsou krásné
právě tím, že jsou snové
a každou noc se objeví nové...
Moc hezká básenka

27.07.2008 00:15:00 | SZN

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí