Mladická naivita

Mladická naivita

Anotace: mandalový text o symbolu naivity

Mladická naivita – úžas nad tvary

nerozvážnost a tíha vyčkávání
znalost končící teď a tady
popisy pocitů bez valné úrovně
dvořit se mýtům – modlám

babylónští bozi zahalení mlhou adorace
zapomenutí v času příští generace

touha po spojení za výkon klidu
sebereflexe v půllitrech lihu

pojmy a slova ztracené v tmách
titánské bičování – života krach

onemocnění bdělostí ze světových stran
holdovat souznění v rozbité únavě
opájet přátelé dobrými nápady
procitnutí a rozbřesk už není k mání
trávu a LSD nacpat si do hlavy

---
dvořit se mýtům – modlám
onemocnění bdělosti ze světových stran

popisy pocitů bez valné úrovně
holdovat souznění v rozbité únavě

znalost končící teď a tady
opájet přátelé dobrými nápady

nerozvážnost a tíha vyčkávání
procitnutí a rozbřesk už není k mání

Mladická naivita – úžas nad tvary
trávu a LSD nacpat si do hlavy

---
Mladická naivita – ve skořápce krutosti
rozum je mrtev – spočívá na marách
semlet a vytráven v života útrobách
Autor dead-head, 16.09.2008
Přečteno 334x
Tipy 1
Poslední tipující: PIPSQUEAK
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Trefná báseň o dnešní mládeži...*:)

25.08.2009 11:31:00 | PIPSQUEAK

ale o to tam přece vůbec nejde ...

03.10.2008 09:12:00 | dead-head

myšlenkovo hodně silné

Jen mi tam nějak vadí některé rýmy.
Nejvíc mi v uších škrípe ten závěr - "marách-útrobách" - (ale možná to byl umělecký záměr)

IMHO - možná ten poslední verš bych napsala třeba takhle - "semlet a vyrván z útrob života"
- jenže to by se z toho stratilo slovíčko "vytráven"

02.10.2008 06:49:00 | Romana Šamanka Ladyloba

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí