MYSLÍM

MYSLÍM

Anotace: - Bludné proudy -

Sbírka: Bludné proudy

.

byl jsem . . . už někdy . . . ?

hledám své kořeny
(už dávno ten problém mě trápí . . .)

byl jsem už tenkrát
když rozlehl se Velký třesk . . . ? . . .
nebo jsem byl i před tím . . . ? . . .

byl jsem jen zčásti . . . ? . . .

ztrácím se v oceánech času
jako vytrvalý poutník
mířím napříč oceány
bez kompasu . . .

jen hvězdný přísvit klamů
co bylo už dávno není
i současnost se neustále mění
zmaten rozkládám známou mapu
Velký vůz
Polárka
Labuť zaměním za Jižní kříž
než oblaka zatáhnou svou oponu
něco mne vyzve -
- ještě se ohlédni -
Na východ od Ráje
už se dní . . .

tak v sobě slyším často znít
epopej dávných včerejšků
slyším rozhovor muže a ženy
ptáků zpěv
i kuňkání staré moudré žáby
v potoce mihne se malý mník

Život je přece jen nádherně tajemný
- myslím - tedy jsem -
- myslím - tedy už jsem od počátku byl !

.
Autor Těšínský, 16.09.2008
Přečteno 296x
Tipy 8
Poslední tipující: Romana Šamanka Ladyloba, Lota, Triffid Kolbe, Levandule
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...odpověď jsi našel v poslední sloce...

16.09.2008 22:46:00 | Lota

Rozjímání... která potkává snad každého z nás... Proto nám bylo dáno zapomnění, abychom nevěděli... protože bychom to možná v lidském těle neunesli. Byli jsme součástí světla? Tmy? Přírody?... Nevíme... Můžeme si v mozku vyčarovat jakoukoliv myšlenku, pocit, pravdu (!?)... Nechme to tak... Žijme současností. Máme tu svůj úkol - naučit se rozumět a žít s emocemi, city ... a rozvíjet lásku :-)

16.09.2008 11:20:00 | Levandule

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí