s křížkem po funuse

s křížkem po funuse

Anotace: no, asi je to vážně próza...

Přišla aby zvítězila.
Její vpád byl velkolepý.
A ohlušující.

Za burácení děl.
Rozrazila brány města.
A dobyla jej.

Její vítězoslavný pohled.
Nad troskami města.
Spočinul na skutečnosti.
Že tu nikdo nebyl.

A nic tu nezanechal.

Její vpád nikoho nepřekvapil.
Nikdo se nezalekl.
Dokonce nebyl nikdo ani poražen.

Chvíli se rozhlížela.
Jakoby nic.
Ale její výraz.
Ztrácel sebejistotu.

Pomalu si připouštěla.
Že něco nevyšlo.

Až mnohem později.
Si uvědomila skutečnost.
Že vlastně prohrála.

Tenkrát někdo ledabyle prohlásil.
Že takový byl vlastně.
Celý její život…
Autor piťura, 21.09.2008
Přečteno 264x
Tipy 10
Poslední tipující: mkinka, Churry, Myrja, enigman, Holis, SZN, Romana Šamanka Ladyloba
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ano, prirovnala bych to spis k proze...

21.09.2008 14:17:00 | saddova

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí