o smíchu z hlubin nitra...

o smíchu z hlubin nitra...

Anotace: ... probublávaní vzpomínek na víkendový nářez ...

Stála uprostřed
za bohyni i matku
a ze všech stran
křičeli synové a dcery

Slyšela všemi smysly
jejich bolest i pláč
A i když snad již
po stý pochopila
proč musí být i utrpení,
stejně v duchu
vysílala vzhůru:

„Proč?!“

Pak hledala způsob
jak mohla by pomoct
a bylo by to v souladu,
zkoušela se svým dechem spojit
odříkala mantry,
i tichý zpěv zněl,
pak modlila se
k sílám světla
bych pomohly i skrze ní

A pak to přišlo ..
z hlubin nitra...
náhlá vlna -
smích dravější povodně
zaburácel z plna hrdla
kdo nezažil,
přišel o hodně

smích, co viděl,
co je za vším,

smích, co lítal nad věcí

smích co nahlídl
i za to, co je za vším

a toužil všem jen trochu pomoci
Autor Romana Šamanka Ladyloba, 14.10.2008
Přečteno 341x
Tipy 33
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Squat_the_world, čertíček, Iva Borecká, Noc17, piťura, Simísek, Holis, Severka, maena, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásná, hlubokomyslná báseň...*:)

15.04.2010 15:40:00 | PIPSQUEAK

Spíš úvaha,než báseň.Dovedeš se opravdu krásně zamyslet a nás nutit k zamyšlení!

15.10.2008 11:16:00 | čertíček

...*

15.10.2008 11:01:00 | Iva Borecká

jen trochu pomoci? ++

14.10.2008 20:58:00 | Simísek

... kdopak Ti nařezal? ... :-)

14.10.2008 08:23:00 | JardaCH

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí