Promluva k matce Zemi

Promluva k matce Zemi

Anotace: Nesnášim falešný vlastence, novodobý Oi! a jim podobný... Rozhodně nesmýšlím tímto směrem.

Matičko má, maminečko,
kde skončila naše sláva?
Matičko má, maminečko,
kde skončila naše vlast?
Co se děje v tomhle státě?
Čím je země zachvácena?
Já ti řeknu, maminečko,
kde skončila naše práva.
Já ti řeknu maminečko,
kde skončila naše slast.
Válí se tu nahá v blátě.
Hrdost naše rozvrácena.
Jen mi řekni maminečko,
kde jsou skutky bojovníků?
Jen mi řekni maminečko,
kde jsou sliby politiků?
Čím jsme si to zasloužili?
Jen jsme šťastni býti chtěli...
Autor Acolire, 14.11.2008
Přečteno 305x
Tipy 4
Poslední tipující: brunas, BArBArKO, Tomáš Marný, losscar
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí