Z RŮZNÝCH JMEN JSOU UTKÁNY MÉ TESKNÉ TOUHY

Z RŮZNÝCH JMEN JSOU UTKÁNY MÉ TESKNÉ TOUHY

"Z různých jmen jsou utkány mé teskné touhy."
(Lukáš Rymeš)
Ach, byl by to seznam dlouhý…
"Ty miluješ celý svět." (Zuzka)
Celou zahradu
pestrých vůní
´nestačí mi´jeden květ.
Moje vášně – celý chleba
nejen pouhý krajíček
´Věčně nespokojený králíček´ –

. . .
Koho si vybereš
S kým se vydáš
(že o tom přemýšlíš jako Jidáš)
tomu podobat se začneš
tím směrem se ubere tvůj svět…
´Dnes mohla jsem být zcela jinde´
podat ruku tenkrát jiné
jiné pravdy
jiné básně
jiných slov a jiných vět –

Ta má to a ta zas tohle
a všechny dohromady
´nemohu mít´
Jde o to dobře rozmyslet si
s kým
svou cestou jít –
. . .
/Jak ten chleba
rozkrájet se na krajíce
jen v myšlenkách počíhat si
na zajíce
vášní, tužeb
využít své fantazie
služeb/ –
Autor Andrea Vatulíková, 21.11.2008
Přečteno 248x
Tipy 14
Poslední tipující: Triffid Kolbe, jedam, Tygropes, Lukáš Rymeš, shakespeares, Romana Šamanka Ladyloba, TERezicKA
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

pěkný a zajímavý...:-))

22.11.2008 14:54:00 | shakespeares

# Byla p? íliš mate? ská# # a já p? íliš velký dít? ? ?# # Dnešní? n? ha p? átelská?# # navždy s cejchem# # miluji t? ?

nechápu proč text pro Z, je zaslán mě --- žeby byla Ajááá krutá!!! ???

21.11.2008 14:28:00 | TERezicKA

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí