Modlitba jeptišky ze 17.století

Modlitba jeptišky ze 17.století

Anotace: Ze 17.století - věčně živé - i přání. Do 21.století

MODLITBA - KRÉDO a přání
ze XVII.století XXI stol.

Pane ( R o z u m e )
Ty víš lépe ,že stárnu a jednoho dne T o j e i m é
budu stará (starý) .
Uvaruj mě od osudného způsobu myšlení,
že musím něco říci ke každé situaci a při
každé příležitosti.Zbav mě touhy
napravovat záležitosti svých bližních.
Učiň mě osobou přemýšlivou,ale ne náladovou,
ochotnou pomáhat,ale ne mistrovat.Zdá u p ř i m n é
se být škoda nevyužívat velkou zásobu
mé moudrosti ke kritice.
Ale Ty víš,Pane,že chci mít
na konci života několik přátel.
Osvoboď mou mysl od potřeby sdělovat p ř á n í
nekonečné detaily,nauč mě jít rovnou k
věci.Zapečeť mé rty,aby nemluvily o
vlastních strastech.Pomoz mi trpělivě
snášet vyprávění o bolestech druhých.
Neodvažuji se žádat o lepší paměť,ale d o
prosím,nauč mě nádhernému poznání,
že se mohu občas mýlit.
Udržuj mě přiměřeně milou(milým)..Nechci být d a l š í ch
světicí (světcem)– vždyť s některými z nich je tak
těžké žít – ale stará kyselá osoba je
korunním dílem ďábla. l e t
Dej mi schopnost vidět dobré věci na
nečekaných místech a talenty u lidí,u v ž d y
nichž bych to nečekal-a.A dej mi o
milost,abych jim to včas řekl-a. r o k
Amen s t a r š í
k m e t

………….. stále Váš R e b e l e k
Autor Rebelek, 26.11.2008
Přečteno 983x
Tipy 4
Poslední tipující: Romana Šamanka Ladyloba, BArBArKO
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí