Prometheus

Prometheus

Anotace: je život za životem, každý jsme někde nesmrtelný

Nebe je zatažený,
do země zaražený
. . . . . . . . kůl,
ruce obmotané drátem
a potetované -
- svastika červeným inkoustem
. . . . . . . . . . . . . . . . září do noci -
- odznak bezmoci
minulých dnů...

Dnů, kdy svítilo slunce,
dnů, kdy měli vládu,
. . . . . . . . tak tetovali ruce
a mysleli si o sobě.
Dny jsou pryč,
oni jsou pryč,
jen ty jsi tady,
. . . . . . . . ruce obmotané drátem.
Brzo bude zima,
do klína
. . . . ti začne sněžit.
A přijdou vlci,
. . . . . . . . budou chtít ochutnat,
. . . . . . . . nebudeš moct spát.

Nebe je zatažený,
na čelo obnažený
. . . . . . . . dopadá první vločka,
taje, umírá, a ty
. . . . . . . . chceš být jako ona,
nemuset poznat vlčí pařáty.

Však zas a znova přichází zima.
Autor Bůchví..., 10.02.2009
Přečteno 315x
Tipy 12
Poslední tipující: Holis, Mbonita, enigman, Flamy, Romana Šamanka Ladyloba, saddova, malá čarodejnice wiggová netopýrková, Squat_the_world
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

krásne temny :) libi, jen ta forma... no .. neni to muj vkus, ale spis sem koukala na slova

10.02.2009 22:47:00 | saddova

Je to zvláštní, magický, upoutávající...

10.02.2009 22:31:00 | malá čarodejnice wiggová netopýrková

někdy je nesmrtelnost trochu unavující:)

10.02.2009 22:31:00 | Squat_the_world

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí