Píšu Vám, stíny

Píšu Vám, stíny

Anotace: text stínům

Sbírka: ...vážil si výletů do neznáma

Píšu Vám, stíny, o velkém příměří
Píšu a nepřestal jsem doufat, ale stejně tak se obávat
Píšu, aniž bych chtěl se přiblížit nebo snad získat názor
Velmi se polekal, když jsem mu řekl o prázdnu
ale nakonec po dlouhém krvácení
se stal jedním z nás
Už bylo na čase otočit světla,
změnit směr, či snad styl
Ale jen úhel pohledu změní svět…

Snad si pamatuju sebe v tom čase
bylo málo světla a nebo hvězd
v krajině zahrad a řek
Přišel k fontáně a začal pít
Tehdy odešel plný síly a uklidnění
Ale klid nebyl mlčením,
klid byl rovinou mezi dvěma světy
Spatřil diamant v poušti
Cítil dech pegase
Mluvil skrz ticho tmy
Byl to on, ale najednou patřil oběma královstvím
Stal se stínem pro své tělo světla
Byl odrazem (svého) stínu

Píšu a hledám budoucnost, ale stala se stínem
Stala se prázdným poupětem nevykvetlé růže,
je krásná svojí rozdílností, proto (nikam) nezapadá
Autor dead-head, 25.02.2009
Přečteno 351x
Tipy 10
Poslední tipující: PIPSQUEAK, CorrimsonTom, Helena Sládková, hezule, Markéta G., BArBArKO, Mbonita, Lucie Teru
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Líbí se mi to...*:)

25.08.2009 14:00:00 | PIPSQUEAK

Myslíš jeho "Dar stínům" ? No záměr jsem v tom neměl (stíny - jsou spíše části mé osobnosti - mám to z nějaké vize). Ale z deníku pavla Z. musím říct,že hodně věcí vnímám jako on popisoval. Takže podobnost čistě náhodná.

26.02.2009 13:20:00 | dead-head

Hm, dobré..zajíčkovská poetika?

26.02.2009 12:58:00 | Helena Sládková

mluvil skrz ticho tmy...krásné

25.02.2009 09:23:00 | Markéta G.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí