podzimní večer v Praze

podzimní večer v Praze

Anotace: básnička o pocitech, náladách a atmosféře

V šerosvitu večera potkávám tváře krásné a zvláštní
vyzařující jemnocit odcházejícího dne.
Jsou jako skořicový závin,
jak plamen čajové svíčky,
jsou mou večerní melodii.
Známí neznámí plují ulicemi.
Tajemní cestující v gondolách velkoměsta
plují vůní marnivosti
ke svým malým přístavům.

Podívej se mi do očí, medový princi
a objev vnich tu lišku toužící po lásce,
která je teď zaprášená
ze svých výletů do světa křehkosti.

Zapadá slunce a mystická zahrada čeká na svoji peřinu z vloček, slibů a klamů.
Jdu spát spolu sní,
když noční ptáci vylétají z úkrytu.
Nosím Tě hluboko v sobě rozkvetlá květino,
já sním Tvé sny
a vzpomínám na Tvé vzpomínky.
Jsi plná kamínků života a každý z nás
tu skládá svojí mozaiku.

Už skoro spíš,
tak pramínek Tvých vlasů si jemně natočím na prsty
a střípek Tvých citů tak zkřížím se svými.
Směju se tomu.
Jsem jako malá bláznivá holka v galerii velkého umění
a nicotných kýču a chci si vybrat dobře.
Autor TAORA3, 27.03.2009
Přečteno 344x
Tipy 17
Poslední tipující: klinika, Churry, BArBArKO, NikitaNikaT., kikis, Romana Šamanka Ladyloba, labuť, WAYWARD, ziriant, Kapka, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Vítej na Liter.cz!

ST! velmi působivý a myšlenkový obsah. Tolik krásná, máš dobré srdce.

08.04.2009 19:53:00 | NikitaNikaT.

taky dodatečně vítám:-)

06.04.2009 20:17:00 | kikis

Na úvod... skvělá hra slovíček za ST a... vítej mezi námi. :o)

06.04.2009 01:10:00 | labuť

...vítej na Literu :-)

06.04.2009 00:35:00 | WAYWARD

Tak tohle je více než slušné úvodní dílko! Má vše, co slibuje anotace a snad ještě víc a tak to má být. ST

27.03.2009 15:10:00 | ziriant

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí