Víla

Víla

Anotace: ....

Víla

Mlhavá vzpomínka, nekonečný den
jednou se rozpustí v zapomenutý sen.

Síla krásy jedné víly
nedá ti spát ani chvíli.
Její chůzi, krok i zrak
může spatřit pouze na obloze mrak.
Lehkou chůzi houpavou
s jasným sluncem nad hlavou.
Zlaté vlasy vlající ve větru,
oči hledající útěchu,
ledové má srdce
ostrou dýku v každé ruce.
Její nebezpečný klid
může kdekoho zahubit.

Náhle země zatřese se
a paní Smrt kolem nese se
Tvá vysněná víla
právě tebe zahubila.

Padáš níž a níž
a náš svět už nikdy nespatříš.
Autor sinoraLee, 29.03.2009
Přečteno 309x
Tipy 6
Poslední tipující: Romana Šamanka Ladyloba, NikitaNikaT., Emira
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkný námět, jen je škoda, že ta báseň nemá hloubku.

31.03.2009 07:03:00 | balaam

Myslela jsem - krásná víla, že by třeba zatančila, ale to už by byla jiná básnička. Té tvoji tip.

29.03.2009 22:26:00 | Kapka

Pěkná báseň, dobře se mi četla.

29.03.2009 18:16:00 | NikitaNikaT.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí