Stála nad útesem a v ruce měla černý obelisk

Stála nad útesem a v ruce měla černý obelisk

Anotace: Už jsi viděl plakat anděly? Neviděl ! Žádní andělé nejsou !!!

Sbírka: ...vážil si výletů do neznáma

Stála nad útesem a v ruce měla černý obelisk
stála nad stínem a četla tvary - kámen zbělel

mluvily hlasy a skládaly se v obličeje
prostor byl otevřen a rozléhalo se ticho
najednou stála na každém místě, kam se dalo dohlédnout
šeptající motýli odlétali místo slov
les byl plný soch, titánů a mrazu
stíny se spojily v člověka
začal večer, ale nebylo slunce
vítr přivál hejno oblak
ohně hoří jen chvíli - mají strach
fontána s průzračnou vodou
napít se je výsadou pokory
místo, kde není čas, ani hlad
skály a útesy se utopily v lese
zbyla jen zahrada nevyslovených přání
zahrada s vnitřním řádem a kouzlem
zahalila se tajemstvím
zahrada postavená na skále dvouznačnosti
pouze tam stín - ten vnitřní stín - tvořil celek objektu
tajemství je jen pokladem prázdnoty
- věčně přítomná jiskra každého ohně
nebo snad pochodně bloudícího v tmách světa
a rozporuplnost slov opouští linie života
jsme uvnitř zahrad, uprostřed tmy

viděl jsem ženu s černým diamantem
řekl pohled upřený do zrcadla
viděl jsem symetrii opakujících se zalykání realitou
vše v jednom mžiku, když jsem
vykresloval svůj stín
Autor dead-head, 09.04.2009
Přečteno 382x
Tipy 16
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Romana Šamanka Ladyloba, hezule, JardaCH, deuxEm, Kristine Clary-Aldringen, TAORA3, Helena Sládková, CorrimsonTom, destovecka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

a-CHjardo, realitu nezměníš ať jseš v jakýmkoliv chemickým stavu...

14.04.2009 09:31:00 | dead-head

... dobrý ... no ... ale už tolik nehul ...

12.04.2009 21:21:00 | JardaCH

Moc krásně napsané.Jenom doufám,že andělé přece jen jsou.

09.04.2009 21:46:00 | TAORA3

Divím se, že tato báseň nepodléhá tipáži. Možná jen čtenáři nemají odvahu číst delší verše. Každopádně já se do toho pustil a nelituji.

09.04.2009 18:50:00 | CorrimsonTom

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí