Fraška

Fraška

Anotace: je to báseň o tom čo sa bežne v živote deje, o pretvárke, o zbabelstve povedať pravdu do očí, o tzv. prevracaní kabátov v svoj prospech

Protichodné póly, rovnaké javisko,
opona je zviazaná stužkou emócií,
spontánnosť – nezvaný hosť,
pretvárka poskladaná do lichôtok,
úsmev priškrtený iróniou,
pravda skrehnutá v strachu.
 Nezvaný nikým,
prichádza hrdina
prelievajúci pot, že jeho slová zahynú
vo výsmechu
v bitve medzi vlastnou identitou
a intrigami schovanými za etiku..
-možno chcel spáliť masky z ľudských tvárí.
Hrdina znenazdajky zastal,
medzi svetlom a tmou chvíľu blúdil,
ako cudzinec v inom svete.
Nepovedal svetu že je špinavý,
i keď ho hanil v mysli  i v šepote,
nenazval špinu špinou,
premenoval je na čistotu
a všetci ho začali milovať.
Autor DanaFuri, 15.04.2009
Přečteno 234x
Tipy 6
Poslední tipující: Sleepwalker, vodnař, Romana Šamanka Ladyloba
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

možno tomu bolo ozaj tak ako si to popísala
a možno úplne inak

hovorí sa - čistému, je všetko čisté

15.04.2009 11:39:00 | Romana Šamanka Ladyloba

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí