Jsem k zbláznění mrtvý

Jsem k zbláznění mrtvý

Anotace: 13.února 2009, pátek, Františkovi Hrubínovi

Nedobytná propast. Dobře skryté propadliště.
Dojdete k cíli a zjistíte, že je to pouze
odrazový můstek k dalšímu vzdálenému cíli…
Při čtení Romance pro křídlovku od Františka Hrubína
mi uvnitř duše kanula spousta hořkých slz
Píše, že je k zbláznění živý
já jsem k zbláznění mrtvý
vyschlé koryto řeky
jepice v poslední minutě svého ubohého života
Chci také prožít romanci – vím, že v mém případě by měla tragický konec
Toužím svá křídla rozprostřít v Tvé krvi, alespoň jednou vyletět…
Cítím se jak puma v pasti
jsem k zbláznění mrtvý
básník ztracený ve verších
slepý žebrák, jenž touží spatřit Tvé oči
Závidím ti, Františku…
Autor démon zatracení, 21.04.2009
Přečteno 244x
Tipy 12
Poslední tipující: Ammazonic, Barpob, ziriant, labuť, 6thSun, Romana Šamanka Ladyloba
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Už jen pro tu myšlenku.. Můj obdiv..

24.04.2009 06:06:00 | Barpob

Asi bych si měla přečíst Hrubína...

23.04.2009 06:28:00 | ziriant

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí