Zbrane bez odpovedí

Zbrane bez odpovedí

Anotace: o vojne, o zbytočnom prelievaní krvi

Čo ešte môžeš môžeš čakať ?
Aké by to malo byť ?

Všetko ťa môže ovládnuť aj sloboda,
nesmieš sa stratiť v cudzej koži,
nesmieš sa tomu oddať!

Slzy rozleptané v pušnom prachu,
to všetko je len jeden život,
výčitky v prosbách,
v prosbách výčitky,
matkine otázky,
otázniky v jednom smere, každý smer je rovnaký.

Bolesť sa sama nevznieti,
nezhorí diabol, čo v pekle čaká,
nerozptýli sa svet na jednu rovinu,
neuhasia sa zbrane, detský plač neprekričí.

Siroty v bolesti,
v žiali, ktorá je zapíjaná krvou,
v smútku, ktorý neprežije.

Musíš sa vrátiť
z pekelných vôd, ktoré nededia zaniknúť,
z prúdov, ktoré ťa nevyvedú,
z dlaní, ktoré nepovedú nikam,
z boľavých rán, ktoré ťa nepoženú do sveta plných hviezd.
Autor DanaFuri, 23.04.2009
Přečteno 270x
Tipy 4
Poslední tipující: Romana Šamanka Ladyloba, Petbab
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

úžaSná :)

20.05.2009 13:42:00 | Romana Šamanka Ladyloba

Petbab,hadam sa Ti podarilo potom zaspať.. :-) ale ma potešilo to že si tu basen tak prežíval,díky..

24.04.2009 14:17:00 | DanaFuri

prežívam túto báseň.. o štvrť na päť ráno.. už nezaspím

24.04.2009 04:33:00 | Petbab

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí