mezi dvěma světy

mezi dvěma světy

Anotace: o tom, že i andělé mají své anděly

Sbírka: ...vážil si výletů do neznáma

řekla mi, že na anděly nevěří,
to asi proto, že byla jedním z nich
alespoň pro mě, uvnitř mě
byla strážkyní mostu mezi dvěma světy
v časech setkání a hledání
i v časech postupného nalézání
řekla mi, co cítí, ale slova nebyla řečena
prostě byla dána již před naším setkáním
a nebylo jich třeba

stáli jsme spolu na hranici temných částí podsvětí
kolem nás se točil nezapadající měsíc a věčné polední slunce
i já jsem na anděly nevěřil
ale byl jsem to já, kdo jí dával život
ten, který byl jejím andělem
a ona byla mým průvodcem v čase života

jednou mi ukázala svou tvář
tak, abych nahlédl za světlo v jejich očích
měla tváře celého světa,
naplnila všechny hory, moře
a její vlasy vlály v mracích
byla vším, byla každou cestou, která drží kroky
řekla, že si vždy přála mě znovu najít a neustále nacházet
byla láskou , ďáblem, ohněm i andělem
byla životem všech stínů a já byl životem pro ni

tak, jako stíny, které jsme spolu vyvedli
ze tmy na louky života
byli jsme všichni zaplaveni světlem
ze všech květů a kamenů
Autor dead-head, 15.06.2009
Přečteno 386x
Tipy 20
Poslední tipující: Le loup-garou, had, PIPSQUEAK, strašidýlko-střapatý, fuu, Denael, Helena Sládková, deuxEm, Emira, CorrimsonTom, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nejkrásnější báseň co jsem od Vás četla...nemám slov...*:)

25.08.2009 15:15:00 | PIPSQUEAK

Je pěkné pozorovat tvé vnímání života - to se nemění. Mění se ale způsob vyjádření - ze zběsilosti klid, z podzemí jasné barvy a kdesi na dně...radost?

16.06.2009 07:53:00 | deuxEm

Je krásná, stejně jako její myšlenka...

15.06.2009 13:53:00 | labuť

báseň se mi opravdu líbí,
nechápu, proč ji zatím
ještě nikdo netipoval ...

15.06.2009 13:18:00 | Romana Šamanka Ladyloba

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí