Zlatá muška

Zlatá muška

Anotace: Kde se berou básničky a jak dlouho to někdy trvá? Mě většinou před spaním nebo mě básnička i vzbudí a to pak honem píšu, abych nezapoměla..

Když jdu večer spát,
nechám si sen zdát,
na poličce papír, tužku,
to když chytnu zlatou mušku.

Pohrávám si se slovíčky,
možná jich mám víc za víčky,
rozsvítím si lampičku
a už píšu básničku.

Někdy v hlavě malá myšlenka,
mihne se jak v kouzelné říši Alenka,
bývá pak z toho pěkné dílo
a hlavně u srdce mě příjemně milo.

A když se líbí i dalším,
to po pokoji pomalu tančím,
děkuji všem za milé komentáře,
které snad neopisujete ze slabikáře.

Květušce-za milá slovíčka,
která potěší každého človíčka.


Bíšovi, Waywardovi a Psavci-i když jsou kluci
a někdy také dravci.

Nikitěnice-za přemýšlivá psaní,
která jsou ze skutečného života a ne lhaní.

Kouzelníčkovi-který v básních potěší každou ženu
a proto ho ze svého seznamu jen tak nevyženu.

Jsem ráda, že jsem našla liter stránku,
můžu vylepšit svoji básnickou schránku
a poznat milé přátele,
kteří psaním potěší a je mi pak vesele.
Autor BARBYE, 02.07.2009
Přečteno 250x
Tipy 12
Poslední tipující: carodejka, Romana Šamanka Ladyloba, NikitaNikaT., Bíša, Psavec, Květka Š., WAYWARD
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc hezky jsi to napsala, Psavcovo srdce jsi zahřála.

02.07.2009 14:14:00 | Psavec

To je ale pěkný.
Mě napadne nějaký veršík taky v posteli,
říkám si ho několikrát
a ráno nevím nic.Ale ono napadne zas něco jiného...

02.07.2009 13:01:00 | Květka Š.

..který z nás tě vlastně vzbudil, :D /a neděkuj,dělám to rád/

02.07.2009 12:50:00 | WAYWARD

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí