K svátku

K svátku

Anotace: http://www.youtube.com/watch?v=YAx9w8TMwNY

František, syn bohatého kupce,
Rytířem chtěl se stát
A proto se stalo, že k vojákům
Nechal se naverbovat
Tak byl zajat a rok žil v kopce
I onemocněl a měl pak vidění, v kterých
Šeptal mu Bůh, že má pro něj
Explicitně jiné poslání
Kristu sloužit v pokoře a chudobě

Zklamán bohatstvím církve

A chudobou lidí, toho co
Shlédl na své pouti v Římě
Svůj majetek rozdal chudobným
I stal se pak vyděděným synem
Svým výkladem víry a se pak zakladatelem řádu Františkánu
Stal, životem v chudobě a příkladem svým ovlivnil
I Svatou Kláru, která byla pak zakladatelkou ženského řádu.
Autor Romana Šamanka Ladyloba, 04.10.2009
Přečteno 340x
Tipy 25
Poslední tipující: PIPSQUEAK, hezule, al-pacino, enigman, Bíša, labuť, jarmil, j.c., Sleepwalker, Radek.oslov.Šafárik, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tyto svaté beru za své...

05.10.2009 22:29:00 | Bíša

Rozuměl zpěvu ptáků
a dravé hladil šelmy,
posmíván od hlupáků,
on cestu otevřel mi
***
Jiří senior

05.10.2009 12:19:00 | j.c.

Tak dějepis jo? No dobře. :)

05.10.2009 11:14:00 | Sleepwalker

... jééé ... my jsme měli svátek! ...

05.10.2009 09:15:00 | JardaCH

a díky tomu, že měl rád zviřátka, tak je dneska mezinárodní den zvířat... takže, všechno nejlepší, živočichové

04.10.2009 19:52:00 | drsnosrstej kokršpaněl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí