Namaluj

Namaluj

Anotace: troška personifikace, docela snivé;)

Namaluj mi anděla v hedvábných křídlech
s vlasy rozevlátými od severního vánku
a křídové tváře usínajíc v líčidlech
rozsypaných ve skleněném džbánku.

Víš co, namaluj ty anděly rovnou dva
oděné v šatech pokapaných od čokolády
a mezi ně mlhu, co s výdechy plynule houstne,
že sotva jsou vidět sněhové vodopády.

Namaluj mi nebesa v jemných tónech piána
s měsíčním svitem kdesi v dáli,
medem je ta barva s temným pozadím slívána,
kde perníkové srdce z lásky ržály.

Namaluj tam lucerničku v prasklé sklenici,
snad mi konečky prstů ten plamínek zahřeje,
třeba mi taky namaluje kometu na líci,
co se ve stínu neustálého strachu máčeje.

Namaluj mi misku rozlousknutých oříšků
a kolem nich prstem rozmaž skořici,
jak laskáš ji na hladkém bříšku
a já jsem vzduch, ta poslední v tisíci.
Autor Jiná, 11.12.2009
Přečteno 458x
Tipy 11
Poslední tipující: Dameira, BArBArKO, Giginka, Bíša, Psavec, enigman, Petbab, Zvrhlý poustevník, Terulienka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Máš můj obdiv..tahle báseň je opravdu nádherná..jako bych vše doslova viděla. ST a kdybych mohla dám rovnou dva-tahle básnička by si je zasloužila :)

06.01.2010 09:51:00 | Dameira

Moc pěkné..a ten konec..je hodně bolestivý...

12.12.2009 16:55:00 | Giginka

Zvláštna báseň,ale očarila ma :)Plátnovou poetickosťou vodových farieb

11.12.2009 21:07:00 | Terulienka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí