Ranní zásnuby

Ranní zásnuby

Anotace: u morového sloupu, kdesi na tržnici uprostřed světa..

Myšlenka z rána
na kus řeči..

a opodál ležel
svržený morový sloup.

Varovný křik
a oči navrch hlavy,
útlá ramena
a šarlatový proud.

Jako proud lávy
vyvalil se křik
a modravý vzdech

tiše se rozplynul.

Ta krátká vzpomínka
na řádky života
je rudá v tom dechu,
a ztracena ve výkřiku.

A černá sametová stuha.

Když ticho
zahalilo ráno
na tržnici
uprostřed světa

a opodál ležel
svržený morový sloup.

Ledový stud
a ocelová hrdost.
Ta dívka
se měla
zítra ráno vdávat...
Autor Badya, 11.01.2010
Přečteno 374x
Tipy 13
Poslední tipující: Gabrielle, Elza511, Maro Deives, Dilla, Shnecek, ziriant, susana načeva, Bíša
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ST...mrazí a je krásná goticpoezie...super!!

06.02.2010 15:09:00 | Elza511

strhující báseň!!!

05.02.2010 22:35:00 | Maro Deives

Bádi, úcta.... je přenádherná... úžasná...

21.01.2010 20:15:00 | Dilla

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí