trolejbus...

trolejbus...

Anotace: a takhle na mě působila každodení cesta trolejí... sem ji poslala i dopravákům...

„ TROLEJBUS“
Dvě dlouhé krabice spojené pružinou,
Nahoře tykadla co sytí se elektřinou.
Tři páry kol ho v podvozku zdobí,
Vždytˇ kola jsou také zapotřebí.

Kožená sedadla k podlaze přišroubovaná
Haní je vzhled, jsou počmáraná i rozervaná.
Nemravné nápisy hyzdí jim záda,
Ta dnešní mládež nemá je ráda.

V kabině zasklené řidič tam sedí,
Po známé trase kupředu hledí.
Tři žluté krabičky v uličce svítí
Lístkami těch lidí ony se sytí.
A černý pasažer??
Ten tupě hledí kdesi za obzor,
Doufajíc že nepřijde on-Revizor!

Nad kabinou řidiče červený nápis svítí,
Hlásí ti zastávky atˇ víš kdy máš jíti.
Takových krabic jezdí po světě snad tisíce
A každá má ve štítu své vlastní číslice.
Nahoře tykadla,uvnitř je rámus
Cestovat tíhle tím je někdy hnus-
Vždytˇ je to přece trolejbus….
HANKA ŠMÍRALOVÁ..UL.
Autor kokyno, 24.01.2010
Přečteno 293x
Tipy 7
Poslední tipující: BArBArKO, Květka Š., labuť, Paulín, Juraj Hrom, 4LJFilip
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí