POEZIE JAKO CHOROBOPIS

POEZIE JAKO CHOROBOPIS

Anotace: (Název vypůjčen z básně Jany Písaříkové)

Jak bezútěšný čas
pusto prázdno holo
Jako když jsem sedávala
s Hallovou na zmrzlé lavečce
za školou
´Studna osamění´

Jak bezútěšný čas
ten březen v českém kraji
Zatímco ty čteš Tuláka po hvězdách
u ohně na anglických plážích
Ó lásko
jak dlouho jsme se neviděly!

Jak bezútěšný čas rozchodů a smrti
holých pahýlů Havrani už odtáhli
nechali tu bolest vyklovaných vnitřností
A všechny fobie zpět
nezbývá než věřit ti že při mně stojíš
(když pak dlouho nic se neděje
nezbývá než naděje…)

Najdeš mě (?) ztracenou jak poprvé…
(v nějaké z lékařských ordinací
na hřbitově
u zvětralého piva v hospodě)
Matko Terezo
čekám na tebe!
Autor Andrea Vatulíková, 14.03.2010
Přečteno 309x
Tipy 19
Poslední tipující: Dreamer.Z, harmony, ilona, Divoženka1, BArBArKO, TERezicKA, Psavec, její alter ego, Romana Šamanka Ladyloba, Zpátky, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

líbí čím dál tím víc

15.03.2010 15:51:00 | Divoženka1

oprav mi ta i/y:-)

14.03.2010 20:27:00 | TERezicKA

neotrele, souhlasim..
ac pro A neco me irituje:-) .. just Pip

14.03.2010 20:26:00 | TERezicKA

zajímavě a neotřele napsané,některé obraty přímo super ST!

14.03.2010 11:16:00 | Acham

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí