Okolo ohně

Okolo ohně

Anotace: tančím s vlkem...

Pohled propichuje okolí,
až vše v pohybu strnulo,
v odrazu vidět je lesk ,
a to, co již dávno minulo.

Tak Tančíme? Či nikoli?

V motivu slavných fresk,
v plamenech ohňů dávných,
odlesky srsti tvoří stín.
Nohy opakují kroky padlých,
druidů čekajících na rozbřesk.

Tam, kde v písku rostl blín,
jen zůstávají stopy dvoje.
Jedny dívky v euforii,
druhé vlčí, druhé tvoje.

Žít, ne ruce svázat v klín!

Pohár hořkosti dneska nevypiji.
Jen v nespoutaných rytmech,
oddám se poctě dávným bohům.
Tanče s vlkem, sním o tygrech
Divoženka, znova ticho nepřežiji.

Zmámena svobodou, copak zmohu?
Autor Markéta G., 17.03.2010
Přečteno 370x
Tipy 28
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Hrabě Dani, Oťas, labuť, Romana Šamanka Ladyloba, modrá..., Actafool, Psavec, CULIKATÁ, WAYWARD, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tance divoženek mě fascinují představou, kterou vyvolala tvoje báseň...
***
Jiří senior

17.03.2010 21:23:00 | j.c.

Jen si užívej svobodu a oddávej svodům, žij

17.03.2010 20:44:00 | Kars

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí