Okamžik předtím

Okamžik předtím

Anotace: taková nějaká...

Rychle ubíhají chvíle však,
vteřiny nesou tíhu staletí.
Okamžik předtím než duše se rozletí,
zacítím pod srdcem bodnutý hák.

Zacítím pod srdcem bodnutý hák.
V tiché představě,
když iluze objeví se prchavě,
jako kapka krve na hroudě sněhu,
na ulici leží mrtvý pták.

Jako kapka krve na hroudě sněhu.
Bílá křídla křičí do všech směrů,
píseň zbytečnosti, ódu bez závěru.
Ruka zmrzá v pohybu,
ve vzduchu cítit smutek, žal i něhu.

Ruka zmrzá v pohybu,
cuká před mrtvou holubicí.
Tepá prudce jizva v líci,
v naprosté nahotě jsoucna i dalšího bytí.
Hledám chybu v záhybu.

V naprosté nahotě jsoucna i dalšího bytí,
vyloudím tiché vzdychy.
Bez řeči a bez pýchy,
duše je jako trpce mrtvý pták.
V odrazu sněhovém se nachově třpytí.
Autor Markéta G., 22.03.2010
Přečteno 338x
Tipy 23
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Oťas, Kajaro, Radek.oslov.Šafárik, j.c., ilona, Actafool, kroužek, Denael, Hazentla, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Zajímavá, líbí...*:)

29.05.2010 09:05:00 | PIPSQUEAK

červená a bílá...
barva krve a nevinnosti,
sníh roztaje
a kapka krve..??
===
Jiří senior

28.03.2010 11:36:00 | j.c.

tolik smutku, tolik krásy ve slovech..

22.03.2010 21:18:00 | zelená víla

Krásně,bolestně i citlivě napsaná!:o)

22.03.2010 20:41:00 | střelkyně1

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí