Pod nánosem

Pod nánosem

Anotace: nějak podobné to tu je...

Pod nánosem mlčení nevyřčená slova,
ostatní nevidí, necítí, neslyší,
i sám před sebou každý je schová,
v naději, že svou volající touhu utiší.

Pod nánosem ošklivosti uvnitř nádherné,
ale vždyť každý je přece krásný,
jedinečná krása v zákoutí niterném,
dosud nerozehřátý Slunce jasný.

Pod nánosem energie už jen beze sil,
pod nánosem nezájmu obrovský chtíč,
pod nánosem úsměvu jen pláč zbyl,
ke spousta zámkům jen jediný klíč.

Pod nánosem sněhu teplá duše,
pod nánosem ticha milion tónů,
na pokraji vesmíru čeká jedna Venuše,
pod nánosem zhasínajících ampliónů.

Pod nánosem špíny ten čistý svět,
kam zmizel, proč nás šidí?
Před sebou uzavření, nemálo skrytých vět,
kam to chceme spět?
Co všechno skrývá se
pod nánosem bezsrdcích lidí?
Autor Jiná, 17.05.2010
Přečteno 196x
Tipy 12
Poslední tipující: 4LJFilip, Psavec, JohnyD., Bíša, Elza511, CULIKATÁ, CORONATION, Agniezka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

pravdiva

23.05.2010 16:42:00 | 4LJFilip

Mnohdy pod nánosem krásné bývá skryto,
pak nevidět toho, je mi vzkutku líto.

17.05.2010 21:59:00 | Elza511

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí