Zakoupené přátelství

Zakoupené přátelství

Anotace: chceš si koupit kamarádku? Tak se starej, ať nepřijde k úrazu

Tvář panenky z porcelánu
spadla a roztříštila si hlavu
z hradební věže, která
stála v dětském pokoji

***

Tvář děvčete se úlekem
nad zkázou
své kamarádky
zalila slzami

***

a oplakala ji nad
otevřenou popelnicí,
kde vhozena byla

***

ona najde se jiná,
která nepřijde ke
smrtelnému úrazu

**

s němými panenkami
je to jednodušší
než s těmi živými,
které si schovávají
pod sukní

*

u nich si totiž
přátelství zakoupíš
s okamžitou platností

*

bez pomluv a závisti
a obě jste spokojené
Autor Tomáš Přidal, 23.06.2010
Přečteno 265x
Tipy 7
Poslední tipující: hašlerka, Žqáry, Jiná, Romana Šamanka Ladyloba, Niky88
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Něco na tom bude :-)

23.06.2010 19:55:00 | Niky88

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí