Na Poštovej ulici

Na Poštovej ulici

Na Poštovej ulici dvaja bezdomovci
vtierajúc sa medzi ľudí
a hádajúc sa, kto ponúka hlasnejšie,
predávajú Slovo.
Sedím na lavičke,
fajčím a pozerám na plynúce masy,
čo sa ponáhľajú z roboty
na nákupy,
na trolejbus,
alebo len tak.

Sem tam mi niekto hodí mincu,
a tak mám radosť zo života.

Pomaly sa stmieva,
Pepo s Robom na Poštovej ulici to vzdali.
A keďže som zarobil viac ako oni,
rozdelil som sa.

Mám radosť zo života,
aj keď ma večer čaká prázdna posteľ,
prázdny byt.

A možno budem závidieť
Pepovi a Robovi,
že sú dvaja...
Autor nebech, 15.10.2010
Přečteno 371x
Tipy 5
Poslední tipující: maliska, CULIKATÁ, borůfkovej shit.
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí