jednou

jednou

Anotace: ***

Jednou bych chtěl napsat báseň
o tlukotu srdce v hrudích stromů
o vůni jejich kůry a pryskyřice

kterou nese vítr od západu
do chřípí a dál a pryč
stejně jako staré vzpomínky

jednou bych ti chtěl napsat báseň
o obloze která fialový a černá
přicházející bouřkou

která krásní nebe jizvami blesků
a vše je zpité ozónem
i vůní mokré kůže

jednou bych ti chtěl napsat báseň
o zmoklých vlasech v květnu
o brouzdání mokrou travou

kdy rosa a déšť studí bosé nohy
ale hřeje na srdci
jako sluncem rozpukaná břidlice

jednou bych ti chtěl napsat báseň
o zlatožlutých lánech obilí
co křičí pichlavou chůzí chodidel

o rozpálených prašných cestách
o stínech košatících se lipových stromů
které utekly smrti i zrození

jednou bych těm stromům
chtěl napsat báseň o Tobě...
Autor had, 17.02.2011
Přečteno 282x
Tipy 16
Poslední tipující: Jiparo, jitka.svobodova, CULIKATÁ, Anjesis, Gabrielle, labuť, Romana Šamanka Ladyloba
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Právě jsi stvořil a napsal skvoStnou báseň-)), tak budeme čekat na další:-))

17.02.2011 14:31:00 | CULIKATÁ

Hezké. Tak jí tu báseň napiš. :-)

17.02.2011 06:24:00 | hatlapatla

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí