Vzkaz z ticha

Vzkaz z ticha

Anotace: ... always blue

.

Smutek převzal všechna naše jména
ač víčka zůstávají otevřena

a na srdci smích
a na rtech tvar

ten smutek se až do hloubi duše rval

nenaplní se penězi
přítomností ducha

poezijního sucha

nezmizí
s jarním větrem
letní nocí

nepřeskočí
na kolemjdoucí

nevyčteš
ho z očí
a dopisů na rozloučenou

nesetká se
s bludnou lodí
a bledou ženou

možná nakyne
možná povolí

a jednou se rozplyne
teď však
tě ještě zabolí

jako na mučidlech
za každou trošku
lidství
že jsi člověkem..

a odmění se..
jak jinak
- posměchem

až shoříš
a povstaneš z popela

až si položíš
tu otázku..
"jsem tím už posedlá docela?"

až z bran tekutého ticha
co se ti vkrádá
pod břízy obejmutí
..nenápadně kradmo dech

ten smutek
žádostivě vzlyká
a škrábe po zádech

.
Autor blue, 08.04.2011
Přečteno 292x
Tipy 18
Poslední tipující: jvacl, Bíša, Nekonečnost, labuť, Severka, BLUE-from-the-NIGHT, Azure angel, Dota Slunská, Mbonita, CULIKATÁ, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

...absolutly blue))

09.04.2011 17:06:00 | BLUE-from-the-NIGHT

první čtyřverší je pro mě nejkrásnější část celé básně, je skvělé

08.04.2011 22:34:00 | Dota Slunská

no ale to nebyl záměr, nemáš zač..

08.04.2011 19:01:00 | blue

dekuji, dnes mi tva slova opravdu sedla ...

08.04.2011 18:56:00 | Romana Šamanka Ladyloba

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí