Zajatci hedvábí

Zajatci hedvábí

Anotace: ...

.

jsi jako hedvábí z Damašku
růže z Jemenu

šperky pokrytá
stříbrná koruna

hvězdy se líbají
vzájemně na temenu

jsi koření ze španělských lodí
galéra z přístavu

jsi ocel
vytažená ze snů
hořících v éteru

jsi vánek v polibku
úsměv ve snu

jsi tisíc mořských koníků
sladké ovoce
zlatý poklad klesající ke dnu

jsi mrtvé moře
s léčivou mocí
pěna z mračen

šeptáš mi slova..
že jsem tebou zvláčen
a že už nepůjdeš z mé hlavy ven

jsi můj zajatec

krev z dopisů
ječmen z piva

o tvém popisu
dech medu zpívá

jsi kurtizána noci
lékařka věží

jsi zpráva
chodící kopci
Etna doutnající Pompejemi

chladná ale hořící
v klidu bouře
most

jsi mámivá
rozpínající se
hladová jako moje kost

jsi léto v Provance
sýr z Rhodosu
kolos mých vírů

proč jsi jen do mého srdce
vytesala takovou díru?

.
Autor blue, 11.08.2011
Přečteno 272x
Tipy 21
Poslední tipující: Maryje..., spare, Lota, hašlerka, BLUE-from-the-NIGHT, Romana Šamanka Ladyloba, CULIKATÁ, Nikolka, labuť, James Libustka, ...
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí