VOJÁCI

VOJÁCI

Anotace: válka je hrozná, zvlášť, když v ní bojují děti

Válečný buben do pochodu volá,
vojáky vedou jak na porážku vola.

Každý z nich doufá, že vrátí se zpět,
však většině z hrudi vykvete rudý květ.

Někteří jdou hrdě - do misí, do boje,
jiní jsou nahnáni - jak stádo do hnoje.

Jedněm jde o žold, o slávu a sílu,
ti druzí nevědí, co je žít v míru.

Proč někde se bojuje, co paměť sahá,
jinde z míru do války přejít je snaha?

V takovém boji smrt viníka nehledá,
bere si životy, jak smetí je zametá.

Tam děti už dávno střílí do lidí,
matky jim zabili, svůj osud v tom vidí.

Otcové mrtví či zranění, mrzáci.
"Jděte a bojujte, teď jsou z vás vojáci!"
Autor Sandra_T, 29.05.2006
Přečteno 355x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Toto téma Ti podle mne nesedne. Jen můj malý malicherný názor. Jinak - ovšem rovněž jen dle mého malého malicherného názoru - píšeš skvěle. Tak piš dál :)

23.08.2006 11:25:00 | unstoppable

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí