Vánoce

Vánoce

Anotace: Tahle básnička vznikla když jsem byla v šesté třídě a ve škole se vyhlásila soutěž o nejlepší Vánoční báseň. No a nakonec jsem jí měla i uveřejněnou ve školním časopise:)

Vánoce jsou skvělé svátky,
jako výlet do pohádky.
Všude samý sníh a led,
zabruslím si na něm hned.

Postavíme sněhuláka,
sníh - ten všechny děti láká.
Nazdobíme stromeček a
dáme pod něj dáreček.

Nemohu se dárků dočkat,
musím do večera počkat.
Hodiny se schválně plíží,
avšak večer, ten se blíží.

Když zazvoní zvoneček,
já ženu pod stromeček.
Rozbaluji horem dolem,
papír je tu všude kolem.

A tak jednou po roce,
jsou tu zase Vánoce.
Máme na ně všichni nárok,
škoda, že jen jednou za rok.
Autor Gingerka, 10.09.2006
Přečteno 3206x
Tipy 1
Poslední tipující: BArBArKO
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (17x)

Komentáře

...a jeden se začne těšit na Vánoce :)

18.09.2006 10:06:00 | MissLucy

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí