Krysař

Krysař

Anotace: zmatená a na zamyšlení.

Ve stínu katedrály, chrliče povídaly,

Tiše zašeptaly, že krysy umíraly,

a budou dál

a budou dál,

Protože krysař na flétnu hrál.

A ještě nedohrál.

 

Ve stínu stromů,

vítr volá holčičku domů,

Volá stále, nepřestává,

Směr a tón mu udává,

Krysařova píšťala.

Nezapomeň na nic,

Víš, cos sama říkala.

 

Nesmíš si brát anděla,

Uvázat ho k sobě,

Zbavíš ho křídel- srdce

A skončíš sama v hrobě...

 

Ve stínu ulic, v prachu měst,

V délce všech silnic v zoufalství cest

Hledáš to něco, co mělo té vést.

Jenže to nikde není, nikde není vykoupení,

A ten dlouhý čas nic dobré nevěstí,

To malé skryté zoufalé náměstí,

krysař už pomalu dohrál.

 

Život prý není vítězství,

Smrt prý není prohra…

Autor Dameira, 11.12.2012
Přečteno 452x
Tipy 9
Poslední tipující: Elisa K., Nergal, Danger, Trystan ap Tallwch, Petbab, Adelheidis, Tomíno...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

pěkná ... zase na dobrou noc :)

24.02.2013 00:43:55 | Nergal

život není výhra a život není prohra...
Asi jak pro koho...
život je určitě dar.
Vydařený rok 2013.

31.12.2012 22:37:12 | Danger

jo, to má atmosféru.. slyším flétnu odněkud z hvězd

12.12.2012 13:37:46 | Petbab

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí